ООН ухвалила резолюцію про доступ до ліків проти Covid-19, співавтором якої є Україна

ООН ухвалила резолюцію про доступ до ліків проти Covid-19, співавтором якої є Україна

Документ
Укрінформ
Генеральна Асамблея ООН ухвалила резолюцію про забезпечення глобального доступу до медичного обладнання, ліків та вакцин для боротьби проти Covid-19, одним із головних співавторів якої стала Україна.

Загалом до резолюції, яку ініціювала Мексика, приєдналося майже 180 країн, зазначив в ексклюзивному коментарі Укрінформу Постійний представник України при ООН Сергій Кислиця.

"Мексика продемонструвала добрий приклад конструктивного й неполітизованого підходу для посилення взаємодії міжнародної спільноти на тлі глобальної біди", - підкреслив дипломат.

У цьому зв'язку Кислиця нагадав, що окремі країни, зокрема Російська Федерація, пропонували власні проєкти резолюцій, які під приводом спільної боротьби з Covid-19 містили заклики скасувати міжнародні санкції.

Читайте також: Спроби Росії скористатися пандемією для скасування санкцій ще будуть - Кислиця

"Наша позиція чітка: на послідовну підтримку ООН можуть заслуговувати лише ті документи, які матимуть практичне значення у війні проти пандемії", - підкреслив представник України.

Нова резолюція, зокрема, заохочує держави активніше фінансувати розробки вакцин та ліків, використовувати цифрові технології, посилювати міжнародну наукову взаємодію та координацію в боротьбі з Covid-19. Крім того, документ закликає на рівні кожної країни запобігати спекуляції та необґрунтованим накопиченням, які можуть перешкоджати доступу до ефективних лікарських засобів та медобладнання.

Читайте також: Україна підтримує ініціативу Генсека ООН щодо протидії фейкам під час пандемії

"Пустими гаслами вірусів не здолати. ООН не має розпорошувати свої зусилля на політичний спам, зліплений деякими країнами нашвидкуруч. Ми маємо консолідуватися навколо того, що нас об’єднує, а не роз’єднує", - наголосив постійний представник України при ООН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-