Спроби Росії скористатися пандемією для скасування санкцій ще будуть - Кислиця

Спроби Росії скористатися пандемією для скасування санкцій ще будуть - Кислиця

Укрінформ
Російська влада хоче скористатися пандемією коронавірусу (COVID-19) задля послаблення санкцій проти неї, запроваджених Заходом за агресію щодо України.

Про це заявив постійний представник України в ООН Сергій Кислиця в інтерв’ю РБК-Україна.

«Росіяни великі майстри багатоходівок, вони можуть не мати вишуканості у своїх діях, вони часто діють кондово, і в заявах, і в дипломатичних кроках. Але вони майстри залаштункової, таємної дипломатії. Сподіватися, що Росія отримала відсіч позаминулого четверга і зупинилася, коли Україною та її партнерами було заблоковано російську резолюцію про санкції, не варто», - зазначив він.

За словами Кислиці, питання санкцій має дуже широкий електорат в ООН, зокрема на Генасамблеї.

«Тому РФ вдається, на жаль, заробити собі певні бали серед країн, що виступають проти односторонніх санкцій як таких», - додав постпред.

Кислиця зауважив, що коли Москва виносить питання санкцій на голосування Генеральної асамблеї ООН, то «вона це робить у красивій упаковці, яка приваблива для значної кількості членів Генасамблеї».

Читайте також: Кулеба підтримує ідею експослів США щодо скасування санкцій проти РФ після припинення агресії

Український постперд наголосив, що нові спроби РФ скористатися ситуацією під час пандемії коронавірусу, щоб роздмухувати свою пропаганду, ще будуть.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-