Кулеба: У практиці Мінська немає жодного прямого

Кулеба: У практиці Мінська немає жодного прямого "діалогу Києва та Донбасу"

Укрінформ
Глава МЗС Дмитро Кулеба заявляє, що у сформованій практиці консультацій у Мінську в рамках роботи Тристоронньої контактної групи  немає ніякого прямого «діалогу Києва та Донбасу».

Про це Кулеба написав у Facebook.

«Не існує у сформованій практиці консультацій в Мінську жодного прямого «діалогу Києва та Донбасу», від якого будь-хто, включаючи Берлін і Париж, «можуть відхилитися у виконанні». Є лише абсолютно прозорі домовленості в рамках єдиного Мінського процесу і Тристоронньої контактної групи, в яку входять Україна (захищається), ОБСЄ (посередник) і Російська Федерація (напала). Дипломатично закликаю російських колег дотримуватися виключно наявної наразі практики і використовувати мову Мінських угод», - наголосив міністр.

Він указав, що  зроблені 2 і 3 квітня упереджені та тенденційні коментарі російських офіційних осіб, у тому числі МЗС, мають на меті здійснення певного тиску на Німеччину і Францію як учасників «нормандського формату».  Крім цього, за його словами, ці коментарі містять суттєві неточності, що спотворюють узгоджений статус-кво, і відверто неправдиві пасажі на адресу України.

Читайте також: Москва звинувачує Париж і Берлін у зриві створення «консультативної ради»

Кулеба також спростував твердження про нібито погіршення ситуації з правами людини в Україні.

«Натомість наші іноземні партнери та російські дипломати прекрасно знають, що такі порушення чітко зафіксовані представниками Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ на тимчасово непідконтрольних (окупованих) територіях в Донецькій і Луганській областях України», - зауважив очільник МЗС.

Міністр констатував, що глобальні події, безпосередньо пов'язані з поширенням коронавірусу та суворими обмежувальними заходами в різних країнах істотно впливають на інтенсивність роботи Тристоронньої контактної групи і в цілому на переговори. Однак у цьому, за його словами,  немає жодних спроб політизації - а лише суворе дотримання загальноприйнятих зараз заходів безпеки та здорового глузду.

Читайте також: Формування «Консультативної ради» з ОРДЛО призупинили – Кулеба

Як повідомлялося, МЗС Росії звинуватило Німеччину, Францію та Україну в зриві процесу створення консультативної ради за участю представників ОРДЛО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-