Рада змінює графік роботи через карантин

Рада змінює графік роботи через карантин

Фото
Укрінформ
Верховна Рада змінює черговість пленарних і комітетських тижнів через карантинні заходи для протидії коронавірусу.

Про це повідомив Голова Верховної Ради Дмитро Разумков на засіданні Погоджувальної ради у понеділок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Буде запропоновано змінити графік роботи Верховної Ради України. Верховна Рада не закривається, Верховна Рада продовжує працювати, однак ми змінюємо черговість пленарних та комітетських тижнів, і до 3 квітня 2020 року ми переходимо в режим роботи в комітетах", - сказав Разумков.

Він зазначив, що представники всіх депутатських фракцій і груп підтримали цю пропозицію.

Рада в умовах карантину / Фото: Валерія Мацеха, Укрінформ

Разумков додав, що також була досягнута домовленість з усіма представниками депутатських фракцій і груп щодо того, щоб перерахувати кошти, які передбачені на депутатську діяльність, до резервного фонду.

Читайте також: Антикоронавірусний законопроєкт: Разумков анонсував позачергову Раду

"Тому що, фактично, ми будемо працювати в комітетах, і ці кошти будуть направлені на забезпечення діяльності Апарату Верховної Ради України, народних депутатів і, в разі необхідності, на інші необхідні для держави напрямки фінансування", - сказав Разумков.

Раніше активісти провели під Верховною Радою акцію з вимогою припинити у парламенті режим пленарних засідань і перевести роботу депутатів у режим позачергових засідань, щоб позачергові засідання відбувалися лише щодо питань, пов’язаних з протидією коронавірусу в країні, введення надзвичайного і воєнного станів.

Мітинг "Раду на карантин"/ Фото: Євген Котенко

Читайте також: Рада працює в умовах карантину - міряють температуру і видають маски

Співкоординатор Руху Опору Капітуляції Михайло Басараб заявив: «Ми тут, щоб вимагати у них відправити Раду на карантин, - доти, доки вся країна перебуватиме на карантині. Наша вимога: вони повинні перейти в режим позачергових засідань - тобто, припинити засідання в пленарному режимі, і збиратися лише для того, щоб вирішувати питання, пов’язані з недопущення поширення коронавірусу, та питання, пов’язані з введенням воєнного і надзвичайного станів. І жодні інші питання не можуть стояти на розгляді Верховної Ради».

За його словами, якщо депутати ВР «цього не почують - вони беруть на себе повну відповідальність за все, що буде відбуватися в країні».

Голова Київської обласної організації всеукраїнського об’єднання «Свобода» Ігор Сабій зазначив, що якщо їх не почують – активісти пізніше можуть вийти на вулиці.

«У масках, респіраторах, у хімічному захисті; будемо стояти кількома групами по 199 осіб на відстані 2 метри, щоб ніхто нам не «пришив» поширення якоїсь зарази – і будемо протестувати, відстоювати свої права», - зазначив Сабій.

Окремо Басараб наголосив, що активісти застерігають депутатів ВР від використання обмежень на масові зібрання «для приведення в Україну зради і капітуляції», і підкреслив, що «українці неодноразово доводили, що попри різні обмеження, вони готові до кінця захищати свої права і національний інтерес».

Голова депутатської фракції політичної партії "Слуга народу" Давид Арахамія закликав терміново створити робочу групу Верховної Ради, на якій розглянути юридичні механізми роботи парламенту в умовах самоізоляції.

Читайте також: У Києві закривають заклади торгівлі, крім продуктових, аптек та АЗС

Як повідомляв Укрінформ, Разумков 12 березня підписав розпорядження "Про додаткові заходи із попередження виникнення гострої респіраторної хвороби".

Із 12 березня в Україні запроваджено тритижневий карантин у навчальних закладах та низка інших заходів з протидії поширенню коронавірусної інфекції Covid-19.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-