УКРАЇНА ЗАКРИВАЄ КОРДОН ДЛЯ ІНОЗЕМЦІВ

УКРАЇНА ЗАКРИВАЄ КОРДОН ДЛЯ ІНОЗЕМЦІВ

Оновлено
Укрінформ
Через 48 годин Україна закриє кордон для іноземних громадян на 2 тижні.

Про це заявив секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов на брифінгу в перерві засідання РНБО, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Через 48 годин наша країна закриє кордон для іноземних громадян. МЗС попередить зараз всі установи, всі країни про те, що кордон України для іноземних громадян на два тижні буде закритий”, - заявив керівник РНБО.

Водночас, він наголосив, що у цей період потрапити в Україну зможуть лише ті іноземці, які працюють тут у дипустановах і міжнародних організаціях.

“В Україну через 48 годин зможуть потрапити лише ті іноземці, які працюють у наших дипломатичних установах, відповідних міжнародних організаціях — ООН, ЮНІСЕФ. Решта буде потрапляти на нашу територію тільки після спілкування з нашим Міністерством закордонних справ”, - сказав Данілов.

За його словами, через два тижні, залежно від того, як розвиватиметься ситуація, прийматимуться наступні рішення.

Читайте також: У Кличка спростовують чутки про закриття Києва на в’їзд та виїзд

Водночас Данілов звернувся до громадян України з проханням обмежити закордонні поїздки.

"Всі громадяни України, які сьогодні перебувають за кордоном, будуть мати змогу повернутись в країну. Але хто перебуває у країнах, у яких сьогодні вирує коронавірус, вони будуть проходити певні процедури обсервації", - заявив секретар РНБО.

Як повідомлялося, спалах нового коронавірусу було зафіксовано наприкінці грудня 2019 року в найбільш густонаселеному місті Центрального Китаю - 12-мільйонному Ухані.

11 березня Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила пандемію коронавірусу.

За даними онлайн-карти поширення Covid-19 від Дослідницького центру системних наук та інженерії Університету Джонса Гопкінса, станом на ранок 13 березня в світі коронавірусом заразилося 135 467 осіб, померла 4981, одужало 69 645 осіб.

В Україні підтверджено три випадки коронавірусу: два в Чернівецькій області та один - у Житомирській.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-