Зарплата чиновника має бути гідною, але не захмарною - Разумков

Зарплата чиновника має бути гідною, але не захмарною - Разумков

Укрінформ
Голова Верховної Ради Дмитро Разумков вважає, що між зарплатами посадовців і простих громадян має бути кореляція.

Про це Разумков сказав у ток-шоу "Протистояння" на телеканалі Newsone, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я не розумію, коли такі, м'яко кажучи, неспівмірні премії отримують наші чиновники. Я говорив і раніше про те, що зарплата чиновника, міністра, народного депутата має бути достатньою і достойною. Однак вона не повинна бути захмарною. А коли ми бачимо премії, зарплати навіть за декілька місяців у пів мільйона гривень - мені важко це пояснити... Я думаю, що має бути, м'яко кажучи, кореляція з тим, що отримують люди, і тим, що отримують чиновники", - зазначив Разумков.

При цьому він зауважив: якщо нинішні посадовці на колишніх робочих місцях отримували "великий об'єм зарплат, дивідендів тощо, то вони собі сформували якийсь фінансовий резерв", завдяки якому можуть попрацювати на користь держави і, таким чином, довести свою результативність. А далі "вже або повертатися в бізнес, або йти вже з цими пропозиціями до громадян, демонструючи результати своєї роботи". Однак, за словами спікера, відразу розраховувати на високі премії або зарплати не варто.

Читайте також: Дубілет заявив, що обов’язково повернеться у бізнес

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський 17 січня доручив КМУ підготувати нову концепцію зарплат керівників міністерств, відомств, державних компаній та їхніх заступників з урахуванням ситуації в країні, а також урегулювати ситуацію з преміями топменеджерів НАК "Нафтогаз України".

Кабмін на засіданні у середу, 5 лютого, ухвалив рішення про впорядкування виплати зарплат керівникам міністерств.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-