Єврокомісія назвала сферу, в якій Україні ще треба “підтягнутися”

Єврокомісія назвала сферу, в якій Україні ще треба “підтягнутися”

Доповідь
Укрінформ
У Євросоюзі позитивно оцінюють прогрес України в імплементації визначених в Угоді про асоціацію реформ, але деякі сфери потребують подальшого прогресу.

Про це йдеться в оприлюдненій у п’яницю доповіді Єврокомісії щодо імплементації Україною Угоди про асоціацію з ЄС, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Новий президент, парламент і уряд України – усі заявили про свою відданість продовженню імплементації Угоди про асоціацію ЄС-Україна. В оприлюдненій сьогодні доповіді ЄС відзначає, що упродовж минулого року Україна ухвалила важливе законодавство зі зміцнення інституцій, чого вимагають українські громадяни. Але необхідно продовжувати роботу надалі, зокрема щодо покращення бізнес- та інвестиційного клімату", - заявили у Єврокомісії.

Як наголосив високий представник ЄС із закордонних справ та політики безпеки Жозеп Боррель, вражає факт, що Україна проводить суттєві й важливі реформи у час, коли під загрозою є її незалежність, територіальна цілісність і суверенітет.

"Україна може продовжувати розраховувати на підтримку ЄС", - запевнив високий представник ЄС.

Читайте також: Єврокомісія, Європарламент та Європейська Рада продовжать погоджувати бюджет

Як повідомляв Укрінформ, раніше заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства – торговий представник України Тарас Качка заявив, що в ЄС конструктивно ставляться до пропозицій України щодо оновлення Угоди про асоціацію, тож модальності та параметри такої роботи можуть бути конкретизовані ще до кінця року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-