Зеленський: Побудова стіни на Донбасі – не план

Зеленський: Побудова стіни на Донбасі – не план "Б", а план "остання буква"

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський наголосив, що зведення так званої стіни на межі з окупованою територією Донбасу – це останній і небажаний варіант вирішення конфлікту на сході країни.

Про це він сказав в ефірі програми «Право на владу» на телеканалі «1+1», передає прес-служба Глави держави.

Зеленський нагадав, що під час нещодавнього засідання Ради національної безпеки і оборони було затверджено п’ять планів реінтеграції Донбасу та повернення наших територій.

"Для мене це (побудова стіни, – ред.) – не план "Б", а план "остання буква". Це останній план. Я поки що дуже не хотів би, щоб ми застосували саме цей план, бо ця «стіна» – я про це говорив відверто – вона вже є, тобто нам потрібно вирішувати, як повернути людей, їхню ментальність, їхнє розуміння, що вони українці. Це дуже важливо", – сказав Президент.

Читайте також: Має бути комплекс законів щодо реінтеграції окупованих територій - Разумков

Глава держави підкреслив, що необхідно рухатися вперед і шукати шляхи розв’язання проблеми.

"П’ять років чекати, стріляти та втрачати українців ми точно не збираємося", – зазначив Володимир Зеленський.

Читайте також: Основною темою перемовин президентів України і Росії був мир, а не газ – Пристайко

Президент також наголосив, що якщо буде побудована справжня стіна, то це вже буде інша "держава", яку Україна не визнає. 

"Ми детально проробляли ці плани. Ми розуміємо, що якщо буде стіна, то нам потрібно буде створити всі умови для українців, які перебувають на тимчасово окупованих територіях і відчувають себе українцями, щоб вони приїхали до нас. Бо за стіною тоді буде інша навіть не держава, а – вибачте за таке слово – інша місцевість, де будуть лише бойовики", – сказав він.

Як повідомлялося, 9 грудня у Парижі вперше за три роки відбулась зустріч у "нормандському форматі". Аби відновити перемовини щодо врегулювання конфлікту на Донбасі, у французькій столиці зустрілись лідери України, Росії, Німеччини та Франції.

Фото: president.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-