Резніков не виключає, що Мінські угоди можуть модернізувати

Резніков не виключає, що Мінські угоди можуть модернізувати

Укрінформ
Мінські угоди можуть бути модернізованими шляхом переговорів.

Про це представник України у Тристоронній контактній групі Олексій Резніков заявив у ефірі програми "Свобода слова".

"На сьогодні ми дійсно говоримо, що це писалося 5 років тому і сьогодні Мінські угоди не означатимуть, що вони не можуть бути модернізовані шляхом перемовин", - сказав Резніков.

Читайте також: В РНБО пояснили, за яких умов можливі вибори на окупованому Донбасі

Резніков також нагадав, що Мінські угоди не є міжнародно-правовим договором і їх не підписували ні Верховна Рада, ні російська Дума.

"Є схвалення Ради безпеки ООН, що вона підтримує Мінські угоди, як перелік заходів, які має вчинити Україна і Росія для того, щоб наступило примирення і відбулося реінтеграція донбаських земель у повноцінну унітарну українську державу", - констатує Резніков. 

Він підкреслив, що "нормандський формат" - вища можливість для перемовин. 

Читайте також: Зеленський призначив представника у політичній підгрупі ТКГ

Також представник Тристоронньої групи відмітив, що у переговорах повинні брати участь і представники Луганської й Донецької областей. 

Як повідомлялося, зустріч лідерів країн "нормандського формату" запланована на 9 грудня у Парижі. Президент Володимир Зеленський підтвердив, що їде на неї з ідеєю проведення місцевих виборів за українськими законами одночасно на всій території України восени 2020 року.

Президент також заявив, що українська влада не вестиме перемовин з підтримуваними Росією бойовиками Донбасу, але з прихильним до України населенням окупованих територій обов’язково треба вести діалог.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-