Вся фракція “Слуги народу” вийшла до трибуни Ради через заяву Федини

Вся фракція “Слуги народу” вийшла до трибуни Ради через заяву Федини

Фото, відео
Укрінформ
Фракція «Слуги народу» всім складом вийшла до трибуни парламенту, аби закликати Верховну Раду розібратися у ситуації, пов’язаній з висловлюваннями депутата з фракції «Європейська солідарність» Софії Федини на адресу Президента Володимира Зеленського.

Від імені фракції з трибуни виступив депутат Микита Потураєв, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Зокрема він нагадав, що було розпочато збір підписів стосовно заклику розібратися у ситуації.

"Я думаю, що ми маємо визначати деякі червоні лінії самі, тому що ми ще, на жаль, молода демократія. Тому що ми не знаємо, не вирішили, можливо, це що - вільна думка і свобода слова, коли публічно стоять заклики до заколоту до добровольців, до ветеранів, до бійців діючої армії під час бойових дій, заклики до знищення Верховного Головнокомандувача та голови держави? Може, це дійсно право на свою позицію і право на її висловлення. А можливо, це державна зрада? Отже, я вважаю, що ми повинні разом із цим розібратися - ми, Верховна Рада, яка представляє все суспільство, разом із правоохоронними органами, разом із усім суспільством", - сказав Потураєв.

Водночас він акцентував на необхідності дати оцінки "таким заликам".

Читайте також: Через “безсмертного Зеленського" на Федину подали заяву до Генпрокуратури та ДБР

"Тому ми як фракція вчора почали збір підписів, яким ми звертаємося до правоохоронних органів, а зараз із цієї трибуни вимушені звертатися й до всього суспільства щодо спільного вирішення, чи прийнятні для нас заклики до вбивства, бажання смерті будь-якого громадянина, незважаючи на те, чи це є президент чи це є просто пересічний громадянин", - додав Потураєв.

Як повідомлялося, депутат від “Європейської солідарності” Софія Федина висловила обурення спілкуванням Зеленського із добровольцями в Золотому, додавши, що Президент поводиться так, ніби вважає себе безсмертним. Вона зазначила, що так розмовляти із захисниками “навіть не всі сєпари дозволяли. "Хтось думає, що він безсмертний”, - сказала, зокрема, Федина.

26 жовтня Зеленський у селищі Золоте Луганської області спілкувався, як він висловився, з групою озброєних людей, і “деякі розмови виявилися емоційними”. Змістом цієї розмови обурювалися у соцмережах багато представників добровольчих підрозділів.

Читайте також: "Слуга народу" хоче, щоб із заявами депутатки про Зеленського розібралися правоохоронці

28 жовтня заступник голови Комітету ВР із питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Олександр Качура (фракція «Слуга народу») подав до ГПУ і ДБР заяву про вчинення злочину депутатом від «ЄС» Софією Фединою.

Фото: Михайло Палінчак

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-