Команда Зеленського хоче витиснути максимум з

Команда Зеленського хоче витиснути максимум з "Мінська" – Пристайко

Укрінформ
Команда президента Володимира Зеленського хоче використати для завершення війни на Донбасі всі можливості, закладені в Мінських домовленостях. 

Про це заявив міністр закордонних справ України Вадим Пристайко в ефірі програми «Свобода слова» на телеканалі ICTV, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми зараз — президент Зеленський і вся команда — намагаємося все ж таки закінчити те, що почали попередники, починаючи з Мінська. Якщо ми з вами зрозуміємо і побачимо, що Путін нічого ніколи не зробить, і наші партнери більше не можуть його примусити до прогресу на цьому напрямку, нам доведеться чесно сказати всім: «Шановні громадяни України, цей трек більше не можна використовувати, нам ніхто не може допомогти на цьому напрямку і таким шляхом нам не розв’язати ситуацію, ми змушені перейти до треку номер два», - сказав Пристайко.

Читайте також: Пристайко не побачив зацікавленості Росії у "нормандському" саміті

За його словами, цим другим треком може бути звернення до світової спільноти з проханням про розгортання миротворчої місії на окупованих територіях.

Він констатував, що хоча про миротворців говорили багато разів «і попередній президент, і хто завгодно», ця ідея досі не знайшла розуміння у світовій спільноті. За словами Пристайка, вона не готове розгорнути миротворчий контингент і допомогти нам відновити хоча б ситуацію, коли на нашій землі не вбивають  людей. 

Читайте також: Порошенко пропонує Зеленському "дорожню карту" замість “формули Штайнмаєра”

«Третій трек, напевно буде, коли ми нічого не зможемо зробити й треба буде йти за кіпрським сценарієм або за якимось іншим», - резюмував міністр. 

Як повідомляв Укрінформ, 3 жовтня президент Володимир Зеленський пояснив українцям останні дії влади щодо врегулювання конфлікту на Донбасі, зокрема стосовно "формули Штайнмаєра".

Раніше, 1 жовтня, Зеленський заявив, що Україна погодила текст "формули Штайнмаєра". За його словами, вона передбачає схвалення в Україні тимчасового закону про особливий статус Донбасу, який стане постійним за умови, якщо ОБСЄ визнає місцеві вибори на цих територіях демократичними.

Водночас ряд українських партій, активісти та громадські діячі виступили з різкою критикою можливості підписання цієї "дорожньої карти". На їхню думку, спочатку має бути виконана безпекова частина Мінських угод. Тобто виведення військ і поновлення контролю України над кордоном мають передувати виборам і обговоренню статусу Донбасу.

Згодом активісти, які протестували проти підписання Україною "формули Штайнмаєра" у рамках Мінських угод, оголосили про створення "Руху опору капітуляції" і заявили, що скликають віче на Майдані Незалежності у Києві в неділю, 6 жовтня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-