Пристайко не побачив зацікавленості Росії у

Пристайко не побачив зацікавленості Росії у "нормандському" саміті

Укрінформ
Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко заявив, що не бачить зацікавленості Росії в зустрічі лідерів країн «нормандської четвірки», тому вона весь час знаходить причини її відкласти.

Про це він сказав в ефірі програми «Свобода слова» на телеканалі ICTV, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«На сьогоднішній момент я не бачу зацікавленості Росії в зустрічі (лідерів країн нормандської четвірки. – ред.) Принаймні на цей час зустріч відкладається далі й далі», - сказав Пристайко.

Читайте також: Врегулювання на Донбасі: Білорусь готова забезпечити зустріч у будь-якому форматі

Він нагадав, що коли французькою стороною була запропонована дата зустрічі 16 вересня, в Росії на це заявили про «технічну неможливість Путіна приїхати».

За словами Пристайка, наразі лідери України, Франції та Німеччини готові зустрітися і пропонують новий набір дат для зустрічі, але Росія не виявляє готовності зустрітися у форматі саміту.

Читайте також: Разумков сказав, коли почнуть розробляти законопроєкт про особливий статус Донбасу

Пристайко припустив, що Путіна влаштовує нинішня ситуація на Донбасі, і президент РФ готовий і надалі витрачати на окуповані території по $1,5 -2 млрд. на рік, щоб тримати Україну прив’язаною до себе - так, як він робить це в Придністров’ї, Абхазії та Південній Осетії.

Стосовно наших німецьких і французьких друзів, очільник МЗС зауважив, що, на його думку, вони, на жаль, прагнуть якнайшвидше закінчити з конфліктом на Донбасі та відновити з Росією business as usual.

«Якщо ми знайдемо серед усіх цих різних підходів якусь середню точку, де зможуть зустрітись всі наші інтереси, це буде найкраще, що ми зможемо витягти від зустрічі чотирьох людей, які очолюють чотири держави», - резюмував Пристайко.

Як повідомляв Укрінформ, 18 вересня міністр закордонних справ України Вадим Пристайко заявив, що на зустрічі радників лідерів країн "нормандського формату" було обговорено і погоджено "формулу Штайнмаєра" щодо дії закону про особливий статус Донбасу та розведення військ на трьох ділянках.

1 жовтня Україна на засіданні Тристоронньої контактної групи в Мінську погодила текст "формули Штайнмаєра" та домовилася про початок розведення сил і засобів біля Петрівського та Золотого.

Читайте також: Штайнмаєр розшифрував свою "формулу"

Президент Володимир Зеленський заявив, що "формула Штайнмаєра" і всі пункти Мінських угод будуть розглядатися на саміті "нормандської четвірки".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-