Разумков сказав, коли почнуть розробляти законопроєкт про особливий статус Донбасу

Разумков сказав, коли почнуть розробляти законопроєкт про особливий статус Донбасу

Укрінформ
Новий законопроєкт про особливий статус Донбасу почнуть розробляти не раніше, ніж відбудеться зустріч у нормандському форматі.

Таку думку висловив Голова Верховної Ради Дмитро Разумков в ефірі ток-шоу "Свобода слова" на телеканалі ICTV, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

На запитання, коли теоретично може розпочатися процес розробки нового законопроєкту про особливий статус Донбасу, Разумков відповів: "Я думаю, не раніше, ніж відбудеться нормандська зустріч".

Голова ВР підкреслив, що Україна та український парламент прикладуть максимум зусиль, щоб це зробити раніше, оскільки з нового року закінчується термін дії закону про особливий статус окремих районів Донецької та Луганської областей.

Читайте також: Україна має визначитися, чого хоче досягти у переговорах щодо Донбасу – євроексперт

Як повідомляв Укрінформ, 18 вересня міністр закордонних справ України Вадим Пристайко заявив, що на зустрічі радників лідерів країн "нормандського формату" було обговорено і погоджено "формулу Штайнмаєра" щодо дії закону про особливий статус Донбасу та розведення військ на трьох ділянках.

1 жовтня Україна на засіданні Тристоронньої контактної групи в Мінську погодила текст "формули Штайнмаєра" та домовилася про початок розведення сил і засобів біля Петрівського та Золотого.

Президент Володимир Зеленський заявив, що "формула Штайнмаєра" і всі пункти Мінських угод будуть розглядатися на саміті "нормандської четвірки".

Українські волонтери, учасники бойових дій на Донбасі, активісти, громадські та політичні діячі виступили з різкою критикою можливості прийняття цієї "формули", оскільки вона має ознаки капітуляції України. 17 вересня вони підписали звернення до президента Зеленського та окреслили "червоні лінії" внутрішньої та зовнішньої політики, які не слід перетинати владі.

Читайте також: У "Слузі народу" відреагували на мітинги проти "формули Штайнмаєра"

У неділю, 6 жовтня, в багатьох містах України, зокрема у Києві, Вінниці, Львові, Харкові, Ужгороді, проходили акції проти підписання українською владою "формули Штайнмаєра" щодо Донбасу. У столиці, за даними поліції, участь у віче взяли близько 10 тисяч осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-