Україна має визначитися, чого хоче досягти у переговорах щодо Донбасу – євроексперт

Україна має визначитися, чого хоче досягти у переговорах щодо Донбасу – євроексперт

Укрінформ
Україна має чітко визначити мету, якої вона прагне досягти у переговорах по врегулюванню на Донбасі, і продовжувати внутрішні реформи, які дозволять їй стати сильною та стійкою країною.

Таке переконання в інтерв’ю Укрінформу висловила провідний експерт Центру Європейської Політики (EPC) Аманда Пол.

"Важливим у цьому контексті є рішення самої України. Саме вона має вирішити, якого роду угоду щодо врегулювання на Донбасі вона хоче. Але саме це не є очевидним на цей момент. Зараз зрозуміло, чого хоче Росія, але не зовсім зрозуміло, чого хоче Україна і як вона бачить розв’язання всіх цих проблем", - зауважила експерт.

Коментуючи резонансні повідомлення щодо погодження Україною "формули Штанмаєра", Аманда Пол зауважила, що важливими є не стільки рамкові положення цього документа щодо виборів або "особливого статусу", скільки кроки щодо їх практичного втілення, їх послідовність та передумови.

Читайте також: Захід не покращуватиме відносини з Росією за рахунок України – європейський експерт

"Навіть наявність такого тимчасового статусу не повинна сприйматися як якась глобальна проблема, доти, поки не зачіпається територіальна цілісність України, яка має бути гарантована за будь-яких умов. Ключовий висновок у цьому – Україна має продовжувати необхідні політичні та економічні реформи, щоб будувати сильну країну. Тому що саме це може зробити Україну стійкою та потужною на довгі роки. Але шлях до такої перспективи полягає через відомі речі - боротьбу з корупцією, встановлення належного верховенства права, позбавлення країни від впливу олігархів, який все ще залишається помітним", - наголосила провідний експерт брюссельського Центру Європейської Політики.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-