Захід не покращуватиме відносини з Росією за рахунок України – європейський експерт

Захід не покращуватиме відносини з Росією за рахунок України – європейський експерт

Укрінформ
Цілий ряд впливових держав Заходу прагне покращення відносин з Росією, але існує також чітке розуміння, що такої нормалізації неможливо досягти за рахунок послаблення тиску на РФ у зв’язку з її агресією проти України.

Таку думку в інтерв’ю Укрінформу висловила провідний експерт Центру Європейської Політики (EPC) Аманда Пол. 

«Я бачу, що це зростаюча тенденція з боку певних європейських країн – досягти нормалізації відносин з Росією. Це очевидно, починаючи від нещодавніх заяв Президента Макрона щодо «європейської» Росії. Але, навіть в цих умовах така нормалізація не може ефективно здійснюватися за рахунок згортання тієї політики, яку ЄС уже має стосовно України через цей конфлікт. Тож цей факт має братися до уваги», - сказала експерт.

Вона висловила переконання, що Європейський Союз, очевидно, не буде підштовхувати президента Зеленського в такі рамки, що підриватимуть територіальну цілісність і суверенітет України.

Читайте також: ЄС має зберігати санкції проти Росії до повного виконання "Мінська" - глава МЗС Латвії

«Це могла б бути дуже серйозна помилка, і не лише для України, але й для усієї Європи, і для Сполучених Штатів також. Водночас, я можу припускати, що в рамках "нормандської четвірки" західні партнери шукатимуть більшої гнучкості як від України, так і від Росії, щоб зрушити Мінський процес з тієї точки, де він застиг з моменту підписання Мінських угод кілька років тому. Очевидно, що досягнення таких компромісів не є простою справою», - додала Аманда Пол.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-