На переговорах у Мінську не узгодили

На переговорах у Мінську не узгодили "формулу Штайнмаєра" — Сайдік

Укрінформ
Тристороння контактна група з врегулювання ситуації на Донбасі продовжить дискусії з питань імплементації "формули Штайнмаєра", розведення сил і засобів ураження від лінії зіткнення й обміну полоненими.

Про таке за підсумками засідання ТКГ заявив спецпредставник від ОБСЄ Мартін Сайдік, повідомляє Радіо свобода.

"Дорожню карту" про втілення так званої "формули Штайнмаєра" обговорювали на засіданні політичної підгрупи. Але про якесь рішення посол Сайдік не сказав, заявивши, що ТКГ працює за принципом консенсусу, і він не може коментувати позиції сторін", - йдеться у повідомленні.

Цю тему продовжать обговорювати 1 жовтня, додав Сайдік.

Читайте також: Україна у Мінську назвала умови виконання "формули Штайнмаєра"

Також, за його словами, тоді ж продовжиться обговорення питання розведення сил і засобів ураження на Донбасі та обмін полоненими.

Як повідомляв Укрінформ, міністр закордонних справ Вадим Пристайко, заявив, що на зустрічі радників лідерів країн нормандського формату було обговорено і погоджено "формулу Штайнмаєра" щодо дії закону про особливий статус Донбасу та розведення військ у трьох ділянках.

13 вересня Пристайко повідомив, що українська влада опрацьовує можливість проведення місцевих виборів по всій країні, включаючи окремі райони Донецької і Луганської областей.

Читайте також: Київ і Москва не мають розбіжностей щодо "формули Штайнмаєра" - Пристайко

Раніше Президент Володимир Зеленський заявив, що "формула Штайнмаєра" і всі пункти Мінських угод будуть розглядатися на саміті “нормандської четвірки”.

Помічник президента РФ Юрій Ушаков повідомив, що Кремль наполягає, щоб на саміті "нормандської четвірки" були зафіксовані на папері "залізні домовленості" про розведення сил у Станиці Луганській, Золотому і Петровському, особливий статус Донбасу і "формула Штайнмаєра", про що треба домовитися напередодні зустрічі лідерів країн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-