Київ і Москва не мають розбіжностей щодо

Київ і Москва не мають розбіжностей щодо "формули Штайнмаєра" - Пристайко

Укрінформ
"Формула Штайнмаєра" викладена у спільному документі й щодо неї немає розбіжностей між Україною та Росією.

Про це міністр закордонних справ Вадим Пристайко заявив у коментарі журналістам, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ніяких розбіжностей немає. "Формула Штайнмаєра" була викладена в спільному листі міністрів закордонних справ Німеччини і Франції. Є спільний документ, який можна читати", - відповів Пристайко на запитання, у чому розбіжності між Києвом і Москвою щодо "формули Штайнмаєра".

Як повідомляв Укрінформ, раніше Пристайко сказав, що на зустрічі радників лідерів країн нормандського формату було обговорено і погоджено "формулу Штайнмаєра" щодо дії закону про особливий статус Донбасу та розведення військ у трьох ділянках.

Читайте також: Пристайко заявляє, що погодив текст "формули Штайнмаєра"

Він пояснив, що радники "нормандської четвірки" домовилися про конкретний текст, у якому написано, що закон про особливий статус вступає в дію в попередньому форматі на момент проведення виборів і остаточно цей закон набуває сили в момент, коли БДІПЛ ОБСЄ приймає рішення, що вибори які відбулися, відбулися відповідно до високих стандартів ОБСЄ. Крім того, міністр зауважив, що другою пропозицією у рішенні радників лідерів країн нормандського формату на зустрічі 2 вересня було розведення військ у трьох ділянках на Донбасі.

13 вересня Пристайко повідомив, що українська влада опрацьовує можливість проведення місцевих виборів по всій країні, включаючи окремі райони Донецької і Луганської областей.

Читайте також: "Нормандська зустріч" мала відбутися вчора, але Росія не змогла — Пристайко

Раніше Президент Володимир Зеленський заявив, що "формула Штайнмаєра" і всі пункти Мінських угод будуть розглядатися на саміті "нормандської четвірки".

Помічник президента РФ Юрій Ушаков повідомив, що Кремль наполягає, щоб на саміті "нормандської четвірки" були зафіксовані на папері "залізні домовленості" про розведення сил у Станиці Луганській, Золотому і Петровському, особливий статус Донбасу і "формула Штайнмаєра", про що треба домовитися напередодні зустрічі лідерів країн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-