Пристайко заявляє, що погодив текст

Пристайко заявляє, що погодив текст "формули Штайнмаєра"

Укрінформ
На зустрічі радників лідерів країн "нормандського формату" було обговорено і погоджено "формулу Штайнмаєра" щодо дії закону про особливий статус Донбасу та розведення військ у трьох ділянках.

Про це міністр закордонних справ Вадим Пристайко заявив під час спільного засідання комітетів Верховної Ради з питань інтеграції України з ЄС та зовнішньої політики, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Формула Штайнмаєра", яка обговорена і погоджена, зокрема і мною як представником України 2 вересня, написана абсолютно чітко. Я вже декілька разів мав можливість і я використаю сьогоднішній майданчик, щоб пояснити, що написано. Цього разу радники "нормандської четвірки" домовилися про конкретний текст, у якому написано, що закон про особливий статус вступає в дію в попередньому форматі на момент проведення виборів і остаточно цей закон набуває сили в момент, коли БДІПЛ ОБСЄ приймає рішення, що вибори які відбулися, відбулися відповідно до високих стандартів ОБСЄ", - зазначив Пристайко.

Читайте також: "Нормандська зустріч" мала відбутися вчора, але Росія не змогла — Пристайко

За його словами, більше у домовленостях радників щодо "формули Штайнмаєра" не було жодного слова.

Крім того, міністр зауважив, що другою пропозицією у рішенні радників лідерів країн "нормандського формату" на зустрічі 2 вересня було розведення військ у трьох ділянках на Донбасі.

"Ні про що більше радники четвірки не домовилися 2 вересня", - запевнив Пристайко.

Читайте також: Формула Штайнмайєра: громадськість застерігає Зеленського від дій на умовах Кремля

Як повідомлялося 13 вересня міністр закордонних справ України Вадим Пристайко заявив, що українська влада опрацьовує можливість проведення місцевих виборів по всій країні, включаючи окремі райони Донецької і Луганської областей.

Раніше Володимир Зеленський заявив, що "формула Штайнмаєра" і всі пункти Мінських угод будуть розглядатися на саміті "нормандської четвірки".

Читайте також: Вимога про формулу Штайнмаєра перед самітом "наросла по дорозі" - Пристайко

Помічник президента РФ Юрій Ушаков повідомив, що Кремль наполягає, щоб на саміті "нормандської четвірки" були зафіксовані на папері "залізні домовленості" про розведення сил у Станиці Луганській, Золотому і Петровському, особливий статус Донбасу і "формула Штайнмаєра", про що треба домовитися напередодні зустрічі лідерів країн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-