Рада має вирішити, що робити з особливим статусом Донбасу - Пристайко

Рада має вирішити, що робити з особливим статусом Донбасу - Пристайко

Укрінформ
Народні депутати мають визначитися щодо подальшої долі закону про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей, який чинний до 31 грудня - внести до нього зміни, погодити нинішній чи прийняти новий.

Про це заявив міністр закордонних справ України Вадим Пристайко під час пресконференції на полях щорічної зустрічі Ялтинської європейської стратегії (YES), яка 12-14 вересня проходить в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сама ідея особливого статусу, яка прописана в діючому законі, - це був компроміс, який дозволив нам припинити війну із самого початку 2015 року. Тепер ми маємо рухатись далі. Цей закон дійсно був розрахований до 31 грудня цього року. І я вважаю, що перед нашими депутатами стоїть надзвичайно складне завдання, яким чином змінити цей закон, написати новий закон, погодити цей закон. Це дуже складна робота, яку ми починаємо з нашим депутатським корпусом", - сказав Пристайко, додавши, що говорячи про "нас", має на увазі "ту частину нашого уряду, яка залучена тих до переговорів".

Читайте також: Пристайко впевнений, що Захід не схоче і не зможе "викрутити руки" Зеленському

За його словами, попереду буде "складна робота", адже багато деталей треба врахувати, зокрема, як далеко можна проснутись в цьому законі, які необхідно зробити компроміси для настання миру.

Пристайко підкреслив, що не знає, що буде вирішено із законом, зокрема, чи будуть внесені зміни в чинний, чи ухвалено новий. За його словами, "голосувати нашим депутатам".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-