Пристайко впевнений, що Захід не схоче і не зможе

Пристайко впевнений, що Захід не схоче і не зможе "викрутити руки" Зеленському

Укрінформ
Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко переконаний, що лідери Франції і Німеччини не тиснутимуть на Президента України Володимира Зеленського з метою добитися від нього поступок на перемовинах у нормандському форматі.

Про це Пристайко заявив на спільному брифінгу із Спецпредставником Держдепартаменту США з питань України Куртом Волкером у відповідь на запитання, чи не будуть лідери цих країн "викручувати руки" Зеленському для пом'якшення його позиції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Президент Зеленський, можливо, й невисокого зросту, але він постійно тренується — буде не так просто викручувати йому руки", - сказав Пристайко.

Він додав, що, окрім того, наші партнери, зокрема канцлер ФРН Ангела Меркель, багато працюють з українською стороною із самого початку конфлікту на Донбасі і за цей час накопичили багато політичного капіталу.

"Я нагадаю, що якби не санкції і не позиція наших західних партнерів на багатьох міжнародних аренах, ми не змогли б свого часу зупинити просування російських військ. І попри певну зміну позиції, я не очікую такого ("викручування рук" Україні), - резюмував Пристайко.

Читайте також: Тиск на Росію ефективніший за миротворців — Пристайко

Як повідомляв Укрінформ, Спеціальний представник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер виступав сьогодні на щорічній зустрічі Ялтинської європейської стратегії (YES), яка проходить 12-14 вересня у Києві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-