У Раді планують запровадити додаткові гарантії захисту права власності

У Раді планують запровадити додаткові гарантії захисту права власності

Укрінформ
Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроєкт 1056-1 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо захисту права власності".

Відповідне рішення підтримали 327 народних депутатів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Як зазначається в пояснювальній записці, метою законопроєкту є забезпечення додаткових гарантій захисту права власності в Україні.

Цього планується досягти шляхом внесення змін до деяких законодавчих актів.

Законопроєкт передбачає усунення основних юридичних прогалин, які створюють проблеми власникам нерухомості та бізнесу.

Так, проєкт передбачає припинення діяльності акредитованих суб'єктів; запровадження обов'язковості нотаріального посвідчення договорів про відчуження корпоративних прав; впровадження принципу одночасності вчинення нотаріальної дії та державної реєстрації прав; підвищення відповідальності за порушення відповідних реєстраційних процедур.

Читайте також: Рада взялася за перезапуск судової реформи

Автори передбачають, що з ухваленням проєкту закону буде знижена кількість рейдерських захоплень нерухомого майна та корпоративних прав, а також знижені витрати громадян та бізнесу, пов'язані із захистом власності від протиправних посягань.

Серед авторів законопроєкту — перший заступник Голови Верховної Ради Руслан Стефанчук та народні депутати від фракції "Слуга народу" Ігор Фріс, Олена Шуляк та Володимир Ватрас.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-