Транзит газу: Шефчович сказав, з яким посилом поїде до Москви

Транзит газу: Шефчович сказав, з яким посилом поїде до Москви

Укрінформ
Віце-президент Європейської Комісії Марош Шефчович під час візиту до Москви за кілька тижнів передасть Росії посил щодо прагнення України і ЄС якнайшвидше відновити тристоронні газові перемовини.

Про це Шефчович заявив на брифінгу в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Сьогоднішні мої перші контакти з українськими друзями свідчать про те, що Україна прагне якнайшвидшого відновлення тристоронніх перемовин і якнайшвидшого проведення відповідної зустрічі. Саме з таким посилом я поїду через кілька тижнів до Москви і там передам також посил про те, що Європейський Союз прагне і має намір якнайшвидше відновити ці переговори», - сказав Шефчович.

Читайте також: Віце-президент Єврокомісії привіз Зеленському запрошення якнайшвидше відвідати ЄС

Він додав, що в цьому відношенні нам потрібен «дуже швидкий прогрес». Віце-президент Європейської Комісії акцентував, що йдеться не лише про те, щоб знайти рішення щодо газу для цієї зими, а про те, щоб укласти новий довгостроковий договір про транзит російського природного газу. На переконання Шефчовича, укладення такої довгострокової угоди буде найкращою новиною для всіх задіяних сторін.

«Таким чином Росія зможе показати, що вона надійний постачальник, Україна покаже, що вона є надійною країною, яка здійснює транзит газу, а Європейський Союз покаже, що він є надійним споживачем газу. І в цьому відношенні нам усім необхідно працювати разом. Ми хотіли б, щоб був відповідний позитивний результат до літа або на початку осені, але звичайно я хотів би, щоб у нас був позитивний результат ще до початку літніх канікул», - акцентував віце-президент Єврокомісії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-