Росія буде змушена звільнити українських моряків, як вимагає Конвенція ООН — Денісова

Росія буде змушена звільнити українських моряків, як вимагає Конвенція ООН — Денісова

Укрінформ
Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова переконана, що доказова база щодо незаконного утримання українських моряків дозволить Міжнародному трибуналу ООН з морського права ухвалити рішення в найкоротші терміни.

Про це вона написала у Facebook.

"Переконана, що величезна доказова база, зібрана українською та міжнародною спільнотою щодо незаконного утримання наших хлопців, дозволить Міжнародному трибуналу ООН ухвалити рішення в найкоротші терміни. Росія буде змушена негайно звільнити українських моряків, як того вимагає Конвенція ООН з морського права", - написала Денісова.

Вона нагадала, що 24 наших моряки були затримані внаслідок акту неприхованої агресії з боку РФ у Керченській протоці 25 листопада минулого року.

Читайте також: Трибунал щодо агресії на Азові: міжнародний адвокат розгромив аргументи РФ

"Організація Об’єднаних націй та інші міжнародні організації визнали, що вони підпадають під захист Женевської конвенції" - додала омбудсмен.

Як повідомлялося, у Гамбурзі почалися слухання Міжнародного трибуналу з морського права за позовом України проти РФ у справі про незаконне затримання 24 моряків. Позов до Трибуналу був поданий 23 квітня цього року. Україна вимагає звільнення 24 моряків і 3 суден.

25 листопада 2018 року російські прикордонники біля берегів анексованого Криму обстріляли і захопили три кораблі Військово-морських сил України: катери «Бердянськ», «Нікополь» і буксир «Яни Капу», що прямували з Одеси до Маріуполя, а також їхні екіпажі. У полон потрапили 24 українці, троє з них були поранені.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-