Росія хоче дестабілізувати Україну

Росія хоче дестабілізувати Україну "паспортизацією" Донбасу — Австрія

Укрінформ
Австрія повністю поділяє заяву Євросоюзу з приводу рішення Кремля видавати російські паспорти в окупованому Донбасі, що розцінюється як намір Росії до подальшої дестабілізації України та ескалації конфлікту.

Про це власному кореспонденту Укрінформу повідомили у четвер у Федеральній канцелярії Австрії.

"Ми підтримуємо заяву, яка була сьогодні опублікована Службою зовнішніх дій ЄС", - заявили в офісі федерального канцлера Себастіана Курца на прохання прокоментувати рішення Кремля щодо "паспортизації" окупованого Донбасу, надавши посилання на відповідну заяву.

Читайте також: Польща в ООН: "Паспортизація" Донбасу є наступним рівнем ескалації конфлікту

Як відомо, у четвер Служба зовнішніх дій ЄС опублікувала заяву, в якій йшлося про те, що рішення президента РФ Володимира Путіна про спрощення процедури отримання російських паспортів жителями окупованих районах Донецької та Луганської областей "є ще однією атакою Росії на суверенітет України".

"Час для такого рішення відразу після президентських виборів в Україні, які продемонстрували потужну відданість України демократії та верховенству права, свідчить про намір Росії до подальшої дестабілізації України та ескалації конфлікту”, - наголошувалося в заяві.

Читайте також: Росія могла обрати курс миру, натомість роздмухує конфлікт — Штати в ООН

В ЄС заявили про очікування, що Росія утримається від дій, які суперечать Мінським домовленостям та ускладнюють повну реінтеграцію регіонів, які не контролюються урядом, в Україну. “Європейський Союз залишається непорушним у підтримці незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України", - йшлося у документі.

Як повідомлялося, президент РФ Володимир Путін 24 квітня підписав указ про спрощення процедури отримання російських паспортів жителями окупованих районів Донецької та Луганської областей.

Україна та багато демократичних країн світу засудили це рішення Кремля.

Також 25 квітня відбулося засідання Ради безпеки ООН, присвячене цьому питанню.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-