Садовий вважає присутність людей у формі на місцевих сесіях нечесністю з боку Авакова

Садовий вважає присутність людей у формі на місцевих сесіях нечесністю з боку Авакова

Укрінформ
Присутність на сесіях міських рад осіб у військовій формі, що схиляють депутатів до прийняття певних рішень, є "поза межами здорового глузду" - Андрій Садовий звинуватив міністра внутрішніх справ Арсена Авакова у нечесності.

Про це він сказав на Форумі місцевого самоврядування у Львові, повідомляє Четверта студія.

“Дуже часто у містах на сесіях міської ради є присутніми незрозумілі особи у військовій формі, які починають диктувати умови і спонукати депутатів про те, як вони мають голосувати. Це взагалі поза межами здорового глузду”, – вважає Садовий.

Він додав, що дуже часто такі сценарії вигідні тим чи іншим політичним силам.

“А з чим лишаються міста? Хто має захищати місцеве самоврядування? Ну добре, у Львові трошки твердіша ситуація, оскільки ми в принципі не допускаємо, щоб такі люди заходили у зал, а якщо вони десь прориваються, то ми зупиняємо сесію”, – сказав Садовий.

Він також відзначив: “Але я дивлюсь, у багатьох містах проводять сесії, люди у формі стоять між рядами. Для мене це – поза межами здорового глузду. Ви думаєте, хтось у країні за це покараний? Ніхто. Чому? Тому що комусь це вигідно”.

Читайте також: МВС перевіряє повідомлення про втручання у роботу системи ЦВК “Вибори-2019”

Садовий також традиційно заявив, що хотів би керувати ще й поліцією.

“Я би однозначно передав містам у підпорядкування функцію громадської безпеки. Поліція з питань безпеки має бути підпорядкована місцевій громаді. Так, це можна робити за однієї умови: коли ми будемо мати чесне керівництво у Міністерстві внутрішніх справ”, – наголосив мер Львова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-