МВС перевіряє повідомлення про втручання у роботу системи ЦВК “Вибори-2019”

МВС перевіряє повідомлення про втручання у роботу системи ЦВК “Вибори-2019”

Укрінформ
Фахівці Міністерства внутрішніх справ перевіряють повідомлення про несанкціонований доступ в інформаційну систему ЦВК "Вибори-2019".

Про це міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков повідомив 15 березня під час координаційної наради за участю голови СБУ Василя Грицака, голови ЦВК Тетяни Сліпачук, глави Нацполіції Сергія Князєва, представників Держспецзв’язку та кіберполіції, інформує прес-служба МВС.

"Для нас важливі засоби захисту цієї системи від несанкціонованого втручання у роботу та можливих кібератак у день голосування. У нас вже є кілька звернень від кандидатів у президенти щодо втручання у роботу системи. Мова іде як про транзитні сервери, так і про несанкціонований доступ у систему. Наші фахівці перевіряють цю інформацію. Ми маємо добре розуміти, що інформаційно-аналітична система "Вибори 2019" повністю захищена від зовнішнього впливу", - зазначив Аваков.

Окрім цього, міністр додав, що МВС забезпечить посилену охорону ліній зв’язку від фізичних пошкоджень та викрадень. Уточнюється, що для цього "Укртелеком" надав Нацполіції детальний перелік найбільш потенційно вразливих каналів.

Читайте також: У МВС розповіли, де фіксують найбільше порушень виборчого законодавства

У свою чергу, глава ЦВК Тетяна Сліпачук повідомила, що перевірка захисту систем ЦВК проходить зараз у плановому режимі, а наявні системи безпеки здатні зафіксувати всі аномальні втручання.

"Розпорядником вказаної системи є ЦВК. До 20 березня ми очікуємо результати комплексних експертиз систем захисту. До 28 березня ми отримаємо такі дані з ОВК, аби 29 березня підтвердити готовність системи «Вибори-2019» до роботи. Наші системи здатні зафіксувати всі аномальні втручання та забезпечити працездатність інформаційного ресурсу", - зазначила керівник ЦВК.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-