У МВС розповіли, де фіксують найбільше порушень виборчого законодавства

У МВС розповіли, де фіксують найбільше порушень виборчого законодавства

Укрінформ
В Україні станом на 13 березня до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено 150 порушень виборчого законодавства.

Про це у середу під час прес-конференції у Херсоні сказав радник міністра внутрішніх справ Іван Варченко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«На сьогоднішній день немає жодного звернення громадян (щодо передвиборчої кампанії – ред.), яке б залишилося без уваги. Я хочу навести статистику по Україні, станом на ранок 13 березня у нас зареєстровано 2885 повідомлень про порушення виборчого законодавства. Усі ці повідомлення перевіряються. У разі, якщо повідомлення містить ознаки кримінального злочину, воно вноситься в ЄРДР і ведеться розслідування як кримінального злочину. На сьогоднішній день внесено 150 порушень до ЄРДР, і, відповідно, це ті порушення, які мають ознаки кримінального злочину», - відзначив радник міністра внутрішніх справ.

Він додав, що з цих справ 50 – за статтею 160 Кримінального кодексу України, за підкупом виборців, 46 – за статтею 296 Кримінального кодексу, хуліганство. "В тому числі, масове хуліганство, пов’язане з різними виборчими заходами", - уточнив Варченко.

«Ми створили інтерактивну систему "Вибори 2019" на сайті Міністерства внутрішніх справ, за якою кожен заявник, кожна людина, яка повідомляє про порушення, має можливість побачити, що його повідомлення зафіксоване, і побачити етапи розгляду цього повідомлення – де, на якій стадії і які результати розгляду на даний момент», - сказав він.

Читайте також: Жоден з кандидатів не попередив агітаторів, що їм не платитимуть — МВС

«На щастя, Херсонська область не може «похвалитися» тим, що тут є найбільше порушень, пов’язаних з виборами», - відзначив Варченко.

За його словами, серед лідерів за кількістю порушень – Київ, Київська область, Дніпропетровська область. «Тут фіксується найбільше порушень виборчого законодавства», - зазначив Варченко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-