Засідання підгрупи у Мінську зірвали “ базарні тітки” з ОРДЛО — Геращенко

Засідання підгрупи у Мінську зірвали “ базарні тітки” з ОРДЛО — Геращенко

Укрінформ
Представниці ОРДЛО з Донецька зірвали засідання гуманітарної підгрупи Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі.

Про це повідомила представник України в ТКГ Ірина Геращенко у Facebook.

"Засідання групи було грубо зірвано базарними тітками (інших окупанти на окупованих територіях не знайшли), які є запрошені від ОРДЛО і функція яких: озвучувати темники Кремля. Представники РФ і запрошені з ОРДЛО знову в категоричній формі відмовилися від всіх пропозицій української сторони, й щодо передачі росіянам 25 засуджених громадян їх країни в обмін на політв‘язнів Кремля, помилування 72 сепаратистів в обмін на 19 наших заручників на окупованих територіях. Й влаштували огидну істерику, коли тільки українські представники заявили вимогу про негайне звільнення військовополонених моряків", - розповіла Геращенко.

Читайте також: МЗС хоче створити міжнародну платформу з деокупації Криму

Зокрема, зазначила вона, під час засідання гуманітарної підгрупи ТКГ в ході обговорення можливих варіантів обміну заручників запрошена із Донецька "недипломатично, базарно, в образливій і некоректній формі спробувала робити заяви на адресу України та вищого політичного керівництва держави".

За словами Геращенко, українська делегація висловила рішучий протест щодо перетворення важкого переговорчого процесу на "базар з лайливими хамами" й залишила залу засідань.

"Мої колеги жорстко зазначили представникам ОБСЄ і РФ щодо неприпустимості образливих, недипломатичних висловлювань в рамках перегноворного процесу з боку маріонеток Кремля", - наголосила Геращенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-