МЗС хоче створити міжнародну платформу з деокупації Криму

МЗС хоче створити міжнародну платформу з деокупації Криму

Укрінформ
МЗС просуває на міжнародній арені ідею створення платформи з деокупації Криму, яка у майбутньому може стати переговорним майданчиком щодо повернення анексованого півострова до складу України.

Про це заявив у виступі на V Міжнародному форумі "Окупований Крим: 5 років опору" заступник міністра закордонних справ України Василь Боднар, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми проштовхуємо ідею створення платформи "друзів українського Криму" чи платформи "деокупації Криму". Не всі розуміють ідею, не всі зараз активно підтримують, але ми наполегливо працюємо над формуванням такої групи і, в принципі, маємо декілька країн, які вже взялися за розроблення цієї теми на міжнародній арені", – сказав Боднар.

Він додав, що така платформа у майбутньому може стати майданчиком для переговорів з Росією на зразок "мінського" чи "нормандського" форматів.

Читайте також: Гройсман переконаний, що Крим знову буде українським курортом

"Можна їх критикувати, але це єдині платформи для переговорів з країною-агресором. Я вірю в те, що ми створимо платформу для переговорів по Криму, хоча зараз Росія це відкидає. Але якщо ми від цього відмовимося, ми самі себе зрадимо, ми зрадимо наших людей в Криму. Тому для нас основне завдання - підтримувати цю тему актуальною на міжнародній арені, проштовхувати її серед наших ключових партнерів і домагатися такої ж солідарної політики з нами", - акцентував заступник міністра.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-