Волкер вважає ймовірним звільнення Росією українських моряків ще до Різдва

Волкер вважає ймовірним звільнення Росією українських моряків ще до Різдва

Укрінформ
Спецпредставник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер вважає ймовірним звільнення Росією полонених українських моряків ще до Різдва.

Про це він сказав у інтерв'ю ТСН.

"Я думаю, це ймовірно. Всі ми закликаємо Росію зробити це як жест доброї волі. І, я сподіваюсь, вони переймаються тим, щоби не погіршити ситуації, тож ми можемо отримати певний імпульс", - сказав Волкер.

Він нагадав про нещодавню розмову президента РФ Володимира Путіна з канцлером ФРН Ангелою Меркель, у якій російський лідер "послався на так званий законний процес всередині Росії, який, звісно, не є законним".

"Утім, навіть, якщо він послався на законний процес, через який мають пройти моряки, ми сподіваємося, що це буде зроблено якомога швидше, якщо докладати зусиль. Але найголовніше - це звільнити моряків якнайшвидше. В ідеалі - до Різдва", - наголосив спецпредставник Держдепу.

Читайте також: Дипломати Чорноморського регіону закликають РФ звільнити моряків

Як повідомляв Укрінформ, 25 листопада 2018 року в результаті збройної атаки кораблів РФ в районі Керченської протоки були пошкоджені українські військові кораблі, а члени екіпажів були захоплені в полон. Після нетривалого перебування у Криму українські моряки були перевезені в Москву: трьох поранених помістили в СІЗО "Матросская тишина", решту 21-го утримують в СІЗО "Лефортово".

Україна і світове співтовариство визнали військовополоненими захоплених моряків, але влада РФ хоче судити їх як простих громадян, які нібито порушили російський кордон.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-