Дипломати Чорноморського регіону закликають РФ звільнити моряків

Дипломати Чорноморського регіону закликають РФ звільнити моряків

Керченська криза
Укрінформ
В Австрії учасники міжнародних консультацій закликали Росію негайно повернути Україні захоплені катери, звільнити полонених моряків та припинити незаконні дії з блокування Керченської протоки.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони.

Зокрема, як зазначається в повідомленні, під час консультацій щодо виконання Документа про заходи зміцнення довіри і безпеки у військово-морській галузі на Чорному морі особливу увагу було приділено окупації Росією Криму і територій України в Донецькій та Луганській областях, нападу і захопленню 25 листопада кораблів та екіпажів українських ВМС під час їх проходу Керченською протокою. Наголошувалося, що ці дії Російської Федерації суттєво загрожують безпековій ситуації у Чорноморському регіоні.

”Дипломатичні представники закликали Російську Федерацію негайно повернути Україні захоплені катери, звільнити полонених членів екіпажів Військово-Морських сил ЗСУ та припинити незаконні дії з блокування Керченської протоки”, - наголошується в повідомленні.

Водночас представники країни-агресора від коментарів утрималися, зазначили в Міноборони.

Згідно з повідомленням, учасниками консультацій щодо зміцнення довіри і безпеки у військово-морській галузі заходу, які проводяться 16 років поспіль, були, крім України та РФ, дипломатичні представники Болгарії, Грузії, Румунії, Туреччини.

Українську делегацію очолював перший заступник начальника штабу командування ВМС України контр-адмірал Дмитро Таран.

Наприкінці консультацій було проведено передачу головування над Документом про заходи зміцнення довіри і безпеки у військово-морській галузі на Чорному морі від України до Болгарії, разом із символом головування — кортиком ВМС, поінформували в Міноборони.

Читайте також: Сім'ям захоплених РФ моряків до кінця року виплатять по 100 тисяч

Як повідомляв Укрінформ, 25 листопада 2018 року в результаті збройної атаки кораблів РФ в районі Керченської протоки були пошкоджені українські військові кораблі, а члени екіпажів захоплені в полон. Після нетривалого перебування у Криму українських моряків перевезли до Москви: трьох поранених помістили в СІЗО "Матросская тишина", решту, 21-го, утримують в СІЗО "Лефортово".

Україна і світове співтовариство визнали військовополоненими захоплених моряків, але влада РФ хоче судити їх як простих громадян, які нібито порушили російський кордон.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-