Євродепутат припустив, чого домагається Росія Керченською провокацією

Євродепутат припустив, чого домагається Росія Керченською провокацією

Укрінформ
Росія збройною провокацією у Керченській протоці хоче вплинути на перебіг виборчої кампанії та результати президентських виборів в Україні.

Таку думку в інтерв’ю Укрінформу висловив депутат Європарламенту від Польщі Міхал Боні.

“Це один з елементів психологічної війни, яка відбувається між Росією та Україною, і він має вплинути на президентські вибори в Україні. Москва сьогодні хоче, щоб вибори в Україні виявилися невдалими: явка на президентських виборах була низькою, або люди мали відчуття безпорадності, неспроможності влади розв'язати конфлікти і впливати на їх вирішення”, – заявив Боні.

По-друге, як підкреслив політик, Москва робить ставку на те, що позиція різних кандидатів ставитиметься під сумнів твердженнями, що вони не можуть уже багато років вирішити певні проблеми.

“І по-третє, це вказуватиме людям шлях пошуку такого кандидата, який, врешті, сховає ці конфлікти в якийсь мішок і дійде згоди з Росією”, – наголосив Боні.

Він зазначив, що політичний розрахунок Росії від провокації у Керченській протоці такий: дестабілізувати ситуацію в Україні, створити відчуття безпорадності й немічності в українському суспільстві, а також вплинути на результат виборів в Україні.

На переконання політика, в умовах падіння рейтингу довіри до президента Росії Володимира Путіна всередині країни застосовано “класичний інструмент у традиції російського імперіалізму” – продемонстровано зовнішню загрозу.

Читайте також: Порошенко і Грібаускайте домовилися спільно діяти у зв'язку з Керченською кризою

“Російська пропаганда показала, що українські кораблі перетнули російський кордон, а оскільки вони перетнули кордон нібито незаконно, то це – загроза. Це такий класичний прийом: показати маневр, відповісти на нього силою і розраховувати на реакцію підтримки Путіна в суспільстві й схвальні відгуки у стилі – наш вождь сильний”, – наголосив Боні.

Депутат Європарламенту зазначив, що ці механізми добре відомі, вони “вже старі, як світ”, але впливають на людську уяву на ментальному рівні, що дуже небезпечно.

Повну версію інтерв'ю читайте на сайті Укрінформу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-