Порошенко і Грібаускайте домовилися спільно діяти у зв'язку з Керченською кризою

Порошенко і Грібаускайте домовилися спільно діяти у зв'язку з Керченською кризою

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко і Президент Литви Даля Грібаускайте домовилися спільно діяти з метою підвищення ціни для Російської Федерації у випадку її агресивних дій.

Про це заявив глава Української держави на спільній з литовською колегою прес-конференції у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Цей брутальний акт (агресія Росії на Азові — ред.) яскраво демонструє, що відкрита агресія РФ проти України або проти будь-якої країни світу може відбутися будь-де. Ми маємо бути готовими до цього і спільно, усім миром маємо дати рішучу відсіч спробам агресії. Тому ми домовилися з пані Президентом, що будемо не лише засуджувати, а і спільно діяти для того, щоб підвищити для агресора ціну, яку він заплатить у разі агресивних дій”, - сказав Порошенко.

Він висловив упевненість, що європейські партнери цілком усвідомлюють усю серйозність ситуації і також готові вдатися до відповідних дій.

Президент подякував главі Литовської Республіки за рішуче засудження нещодавнього акту агресії РФ у проти українських моряків.

Читайте також: Порошенко зустрівся із Грібаускайте у Києві

Як повідомлялося, прикордонні кораблі Російської Федерації 25 листопада вчинили агресивні дії проти українських кораблів, що здійснювали плановий перехід з порту Одеса до порту Маріуполь. Вони обстріляли і захопили три українські кораблі у Керченській протоці та 24 моряків.

Верховна Рада України 26 листопада ухвалила закон, яким затвердила указ Президента України про введення воєнного стану на 30 днів в 10 областях у зв'язку з агресією Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-