Депутати вимагають від Тимошенко пояснень щодо

Депутати вимагають від Тимошенко пояснень щодо "зловживань владою"

Укрінформ
Народні депутати різних фракцій закликали Юлію Тимошенко дати відповіді щодо «звинувачень на свою адресу у корупції та зловживанні владою за десятки років перебування в політиці».

Про це заявив голова фракції “Блок Петра Порошенка” Артур Герасимов під час брифінгу у Верховній Раді, повідомляє прес-служба БПП.

"Він оголосив звернення групи народних депутатів різних фракцій парламенту. Документ підписали 46 народних обранців від фракції партії "Блок Петра Порошенка", фракції Радикальної партії, а також представник “Народного Фронту” депутат Ю.В. Тимошенко (Юрій Володимирович - ред.)", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, парламентарії вимагають публічних відповідей Тимошенко щодо її роботи в ЄЕСУ, а саме – чому вона не задекларувала великі  кошти, які заробила на продажах українцям російського газу за завищеними цінами.

"І чи не в цьому причина її відмови свідчити проти “Газпрому” у Стокгольмському арбітражі та бажання ліквідувати “Нафтогаз”?" – додав Герасимов.

Апелюючи до лідера "Батьківщини", депутати просять уточнити, чому вона не зробила жодної заяви на захист Грузії під час нападу на цю країну Росії у 2008 році та дозволила російським кораблям вийти з Севастополя, а її політична сила того ж року не голосувала за визнання Росії агресором проти Грузії.

Також автори звернення відзначають роль Тимошенко у зриві підписання ПДЧ з НАТО у 2008 році – зокрема відмову як прем’єр-міністра взяти участь у засіданні Комісії Україна-НАТО і зустрічатися із Генсеком НАТО

У цілому на адресу Тимошенко висунули цілий список звинувачень щодо її дій на політичних та урядових посадах і під час ведення бізнесу.

"Це і виведення коштів на рахунки Павла Лазаренка та на власні офшорні рахунки, рекордне падіння економіки та збільшення державного боргу в часи прем’єрства, намагання узурпувати владу разом з Януковичем шляхом утворення широкої коаліції, отримання “відкатів” з кабального газового контракту 2009 року, отримання 4 млн доларів від лівійського диктатора Каддафі на виборчу кампанію тощо", - інформують у прес-службі політсили.

Читайте також: У БПП хочуть знати, чому Тимошенко не голосує за закони проти агресії РФ

До того ж,  їй закидають скорочення витрат на армію, заклики не чинити опір Росії у 2014 році, а також те, що вона «привела у політику» екс-міністра оборони Лєбєдєва, який послабив Збройні сили України. Згадують підписанти і Надію Савченко, а також цілий список т.зв. “тушок” у парламенті.

У Тимошенко вимагають пояснити, чи отримувала вона гроші від Коломойського і нардепа-втікача Онищенка.

“Суспільство, нарешті, повинно знати правду. Чекаємо відвертих дебатів з Вами”, – наголошується у зверненні.  Уникнення від відповіді означатиме, що Тимошенко нехтує демократичними практиками та не поважає право громадян на достовірну інформацію”, – заявив Артур Герасимов.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-