Омелян каже, що засмутився би, якби його не було в санкційному списку РФ

Омелян каже, що засмутився би, якби його не було в санкційному списку РФ

Укрінформ
Міністр інфраструктури Володимир Омелян заявив, що потрапив до санкційного списку РФ і вважає це визнанням його проукраїнської позиції.

Про це він написав у Facebook.

"Засмутився би, якби не потрапив до санкційного списку РФ. Українцю бути другом Московії - ганебно, тому втішений, що включаючи мене до санкційного списку, Кремль сам визнав і мене, і багатьох моїх колег з українського уряду людиною чіткої проукраїнської, прозахідної і просто єдиної нормальної позиції. Бути в санкційному списку РФ - приємно і навіть почесно", - зазначив Омелян.

Міністр зауважив, що "беззуба імперія" просто проголошує "потішні політичні і релігійні анафеми, штампуючи папірці проклять і санкцій".

Як повідомлялося, голова уряду РФ Дмитро Медведєв підписав постанову, що запроваджує "спеціальні економічні заходи" щодо 322 громадян та 68 компаній з України.

Читайте також: Українські фігуранти коментують санкції РФ: Це визнання

Серед них - судді Конституційного Суду України, депутати Верховної Ради VIII скликання, великі українські підприємці, чиновники Адміністрації Президента України, керівники органів виконавчої влади України і великих українських компаній, юридичні особи, контрольовані великими бізнесменами України.

Зокрема, під санкції потрапили Голова ВР Андрій Парубій, керівник МВС Арсен Аваков, колишній прем'єр-міністр Арсеній Яценюк, колишній лідер "Правого сектору" Дмитро Ярош та ін.

До списку санкцій України включено близько 1700 фізичних і близько 700 юридичних осіб; більшість з них - із Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-