Росія використовує Радбез ООН для пропаганди - Єльченко

Росія використовує Радбез ООН для пропаганди - Єльченко

Укрінформ
Головним завданням делегації Російської Федерації у Раді безпеки ООН є використання цього авторитетного міжнародного майданчика для ведення дезінформаційної кампанії.

Таку думку під час відкритого засідання РБ ООН у вівторок висловив постійний представник України при ООН Володимир Єльченко, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

“Із російської заяви стало очевидно, що російська делегація перш за все переймається тим, як використати майданчик Радбезу для ведення дезінформаційної кампанії стосовно України та для обвинувачення уряду України у всьому, що відбувається на окупованих територіях Донецької і Луганської областей”, - сказав Єльченко.

Читайте також: Росія постачає бойовикам зброю через Азовське море - Єльченко

На його переконання, це пов’язано із “відчайдушним намаганням уникнути відповідальності за ворожі, добре задокументовані дії Росії проти України: військову агресію, окупацію та спробу незаконної анексії української території”.

“Це поведінка заскорузлого та не розкаяного злочинця, рішуче налаштованого виставити на посміховисько систему правосуддя”, - зазначив український постпред.

Читайте також: "Вісімка" країн ЄС засудила плани проведення "виборів" на окупованому Донбасі

З огляду на це він розкритикував не конструктивну позицію Росії в Радбезі.

“Хочу виразити глибоке розчарування щодо позиції російської сторони, одержимої саботажем усіх щирих намагань знайти мирне вирішення конфлікту та повернути мир охопленим війною регіонам України”, - підсумував Єльченко.

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок в Нью-Йорку пройшло відкрите засідання Ради Безпеки ООН по ситуації в окупованих регіонах на сході України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-