Україна та ще три країни продовжили санкції проти Росії

Україна та ще три країни продовжили санкції проти Росії

Укрінформ
Україна, Чорногорія, Албанія і Норвегія приєдналися до продовжених санкцій ЄС проти РФ, введених через порушення територіальної цілісності України.

Про це йдеться у заяві високого представника ЄС з питань зовнішньої політики і безпеки Федеріки Могеріні.

Як зазначається, названі країни приєдналися до вересневого рішення Ради ЄС, яка продовжила обмеження щодо Росії до 15 березня 2019 року.

"Країни-кандидати на вступ до ЄС Чорногорія і Албанія, країна-член європейської економічної зони Норвегія, а також Україна приєдналися до цього рішення", - йдеться у заяві.

Дані країни забезпечать відповідність їхніх національних політик рішенню ради.

"ЄС бере до уваги це зобов’язання і вітає його", - заявила Могеріні.

Як повідомлялося, у вересні Європейський Союз продовжив на подальші півроку персональні обмежувальні заходи проти російських осіб та установ, що причетні до посягання на суверенітет, незалежність та територіальну цілісність України.

Читайте також: Путін підписав указ про економічні санкції проти України

Ці заходи стосуються заморожування активів та заборони подорожувати до ЄС. Санкції нині застосовані до 155 осіб та 44 установ.

Список зі 155 осіб, до яких застосовано санкції, включає російських посадовців, у тому числі наближених до президента РФ Володимира Путіна, а також колаборантів, що працюють на російські окупаційні адміністрації на Донбасі та в Криму.

Нині проти РФ до 31 січня 2019 року діють секторальні економічні санкції ЄС. Також обмежувальні заходи введені відносно економіки анексованого Росією Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-