Путін підписав указ про економічні санкції проти України

Путін підписав указ про економічні санкції проти України

Укрінформ
Президент РФ Володимир Путін підписав указ про спеціальні економічні заходи «у зв'язку з недружніми діями України».

Документ опублікований на офіційному сайті Кремля.

В указі президента РФ «Про застосування спеціальних економічних заходів у зв'язку з недружніми діями України щодо громадян і юридичних осіб Російської Федерації» уряду Росії поставлені такі завдання: «а) визначити переліки фізичних і юридичних осіб, щодо яких застосовуються спеціальні економічні заходи; б) визначити спеціальні економічні заходи, які вживаються щодо фізичних і юридичних осіб; в) забезпечити відповідно до своєї компетенції здійснення інших заходів, необхідних для реалізації цього Указу».

Читайте також: Заяви про ядерну війну означають кінець режиму Путіна - політолог

Таким чином, конкретні заходи санкцій поки що невідомі. Указ набуває чинності з моменту підписання - 22 жовтня - і може бути скасований у разі, якщо Україна скасує обмеження, запроваджені щодо російських громадян та юридичних осіб.

Як повідомлялося, Рада національної безпеки та оборони України 2 травня 2018 року прийняла рішення «Про застосування і скасування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)». До оновлених списків осіб, які підпадають під персональні спеціальні економічні та інші санкції України, потрапили 1748 фізичних осіб і 756 юридичних осіб, причетних до агресії РФ в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-