SIGMA пропонує допомогу Україні в оновленні Стратегії реформи держуправління

SIGMA пропонує допомогу Україні в оновленні Стратегії реформи держуправління

Укрінформ
Програма SIGMA пропонує допомогу уряду України в оновленні Стратегії реформування державного управління.

Про це йдеться в листі керівника програми  SIGMA Карен Хілл від 16 жовтня 2018 року до міністра Кабінету міністрів Олександра Саєнка. Лист є в розпорядженні Укрінформу.

"Хочу висловити нашу готовність до подальшої співпраці з Україною та підтримки Ваших зусиль щодо реформування державного управління в Україні. Протягом останніх років Україна чітко продемонструвала свою спрямованість на модернізацію державного управління та встановлення тісніших зв'язків із Європейським Союзом. Ми бачимо значні зусилля у здійсненні реформи державного управління, яка визначена урядом як пріоритетна. Реформа державного управління часто згадується на найвищому політичному рівні, і процес реформування в Україні отримує потужну підтримку з боку ЄС", - йдеться у листі. 

Карен Хілл зазначила, що Україна досягла значного прогресу в реформуванні певних сфер державного управління. 

"У сфері державної служби було запроваджено нове законодавство, яким встановлено широку сферу регулювання законодавства про державну службу та запроваджено новації, що сприятимуть професіоналізації державної служби. Ще одна сфера, де вже можна бачити конкретні, позитивні результати реформ - це адміністративне судочинство. Реформи почалися і в інших сферах, таких як оплата праці державних службовців, і хоча ситуація поліпшилася, необхідні подальші зусилля. Було запроваджено важливі законодавчі зміни у сфері щодо вступу на посади державної служби, на основі конкурсу, які потребують подальшого законодавчого та прикладного вдосконалення. У цьому аспекті можна позитивно оцінити низку практичних нововведень щодо конкурсного відбору на посади з питань реформ, які можуть стати зразком для вдосконалення загального підходу щодо добору на державну службу", - йдеться у листі. 

Також, за її словами, досягнуто прогресу і в модернізації системи адміністративних послуг, і впровадження цих ініціатив потребує подальшої уваги.

Хілл наголосила, що оцінка SIGMA констатує необхідність посилення координації впровадження реформ. Зокрема, врегулювання існуючого дублювання повноважень державних органів щодо координації політики та моніторингу процесів реформ, необхідність належних розрахунків витрат, більш чіткого визначення строків завдань уряду та інше. 

"Результати оцінки SIGMA спрямовані на надання допомоги урядові України у подальшому плануванні та реалізації реформ у ключових сферах державного управління та у перегляді Стратегії реформування державного управління. Для досягнення та підтримки бажаних результатів потрібна суттєва політична підтримка та координація, а також додаткові зусилля та ресурси. Найголовніше, необхідно максимально підтримати поточну енергію впровадження реформи державного управління та реалізувати вже заплановане... Сподіваємося, що результати звіту SIGMA будуть враховані під час середньострокового перегляду Стратегії реформування державного управління.  З готовністю візьмемо участь у оновленні Стратегії реформування державного управління та будемо підтримувати подальшу її реалізацію", - написала керівник програми.  

Читайте також: SIGMA прокоментувала підвищення зарплат українським держслужбовцям

Як повідомлявУкрінформ, у червні 2018 року програма SIGMA - спільна ініціатива Європейського Союзу та OECP - завершили детальну оцінку поточної ситуації у сфері державного управління в Україні. Її ініціював уряд України, тому проводили цю роботу у тісній співпраці з Секретаріатом Кабміну. Вона охоплює всі сфери держуправління відносно Стратегії реформування державного управління до 2020 року.

 Програма SIGMA (Support for Improvement in Governance and Management – Програма підтримки вдосконалення врядування та менеджменту) – один з найпрестижніших аналітичних центрів Європейського Союзу, створений з ініціативи Організації економічного співробітництва та розвитку та Європейського Союзу. Метою започаткування програми стала потреба у наданні допомоги країнам Центральної та Східної Європи з модернізації їх систем державного управління. Вказана програма відіграє ключову роль у підготовці країн-кандидатів до вступу у Європейський Союз.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-