Росія намагається посварити українців із поляками - голова Нацбюро безпеки РП

Росія намагається посварити українців із поляками - голова Нацбюро безпеки РП

Укрінформ
Москва використовує історичні непорозуміння в українсько-польських відносинах, аби погіршити відносини між Києвом та Варшавою.

На цьому в інтерв’ю виданню Dziennik Gazeta Prawna заявив голова Бюро національної безпеки Польщі Павел Солох.

“Є багато подій, які не можна пояснити звичайним наслідком емоцій. Ми повинні усвідомлювати, що такого роду ворожі дії базуються на справжніх непорозуміннях, які підігріваються”, - зазначив Солох.

Він додав, що такі дії, як знищення пам’ятника чи плюндрування місця пам’яті, можуть призвести до серйозних наслідків. 

За словами Солоха, у Варшаві та Києві усвідомлюють, що нерозв’язані історичні проблеми можуть використовуватися противниками обох країн. 

На його переконання, швидке розв’язання історичних проблем у двостороніх взаєминах особливо важливе у світлі наближення виборів. 

Солох підкреслив, що запобіганню таких ситуацій можуть сприяти хороші відносини президентів обох країн. Важливим жестом, який помітили у Варшаві, був уклін Президента України Петра Порошенка перед варшавським пам’ятником загиблим і закатованим на Сході. 

Голова Бюро нацбезпеки Польщі важливими назвав інституційні відносини між Україною і Польщею на різних рівнях, що дозволяє досить швидко з’ясовувати всілякого роду інциденти. 

Відповідаючи на запитання щодо заборони торік секретареві Державної міжвідомчої комісії у справах увічнення пам'яті учасників антитерористичної операції, жертв війни та політичних репресій Святославу Шереметі в’їздити до Польщі, Солох зазначив, що дії Шеремети, на думку польської сторони, “були неприйнятними і виходили за рамки історичного діалогу”.

Читайте також: У Польщі затримали трьох хуліганів за образу українського таксиста

 “Ми не можемо погодитися на применшення відповідальності за Волинський злочин”, - пояснив Солох. 

Стосовно нещодавнього візиту до Києва голова Бюро нацбезпеки РП зазначив, що основною темою переговорів була російська агресія і її дії в Європі. 

“Ми повністю підтримуємо суверенітет і територіальну цілісність України, зокрема і на міжнародних форумах, таких як ООН, ЄС та НАТО”, - констатував голова Бюро нацбезпеки Польщі. 

Фото: Dziennik Gazeta Prawna

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-