БПП наполягає на збільшенні контрольованих українських територій

БПП наполягає на збільшенні контрольованих українських територій

Укрінформ
Фракція ”Блок Петра Порошенка” у Верховній Раді наполягає на ухваленні законопроекту щодо збільшення контрольованих морських територій з 12 до 24 морських миль.

Про це заявив голова фракції Артур Герасимов на засіданні Погоджувальної ради лідерів фракцій і голів комітетів парламенту, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«В умовах гібридних загроз з боку РФ на Азовському морі законопроект посилить повноваження української армії в прибережних акваторіях, що зміцнить безпеку в приморських областях», - сказав Герасимов.

Він закликав ВР ухвалити законопроект № 8361, спрямований на зміцнення національної безпеки, зокрема на збільшення контрольованої морської території з 12 до 24 морських миль згідно з нормами Морської конвенції ООН.

Читайте також: Україна у ПА ОБСЄ говоритиме про блокування визволення політв'язнів Кремля

Як повідомлялося, Росія упродовж останніх місяців, після завершення будівництва Керченського мосту, затримує судна, що прямують до портів Бердянська та Маріуполя. Міністр інфраструктури Володимир Омелян заявляв, що Україна проводить переговори з країнами ЄС та США про запровадження санкцій проти Росії у відповідь на блокаду Азовського моря.

У Державному департаменті США назвали дії Росії в Азовському морі спробою дестабілізувати Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-