Україна у ПА ОБСЄ говоритиме про блокування визволення політв'язнів Кремля

Україна у ПА ОБСЄ говоритиме про блокування визволення політв'язнів Кремля

Укрінформ
Українська делегація на сесії Парламентської асамблеї ОБСЄ у Бішкеку (Киргизстан) порушуватиме питання невиконання Росією Мінських домовленостей та ситуацію навколо звільнення українських політв'язнів у РФ.

Про це заявила на брифінгу перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Невиконання Російською Федерацією Мінських угод є однією з ключових тем, яка сьогодні обговорюється у Бішкеку, де розпочалася сесія Парламентської асамблеї ОБСЄ», - зазначила перший віце-спікер.

Серед інших питань, які порушуватимуть українські парламентарії, за її словами, буде блокування визволення українських політв'язнів Кремля.

«Українська делегація у Бішкеку обов'язково зверне увагу наших партнерів, у тому числі країн Європейського Союзу та всіх членів ОБСЄ, на те, що Кремль уже півроку не дає жодної відповіді на ініціативу України передати кримінал, злочинців, терористів, учасників незаконних збройних формувань, росіян, засуджених і тих, що відбувають покарання в українських в'язницях, в обмін на звільнення Олега Сенцова, Володимира Балуха, Романа Сущенка та інших політв'язнів», - наголосила Геращенко.

Вона зазначила, що ці теми порушуватимуться також представниками України у Мінську, де у вівторок проходить засідання Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі.

Читайте також: Загибель дітей у Горлівці: Геращенко припускає, що міну завезли з Росії

Українську делегацію на ПА ОБСЄ очолює голова фракції БПП Артур Герасимов.

Як відомо, у Росії й анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, серед них і журналіста Укрінформу Романа Сущенка, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму нібито за шпигунство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-