Загибель дітей у Горлівці: Геращенко припускає, що міну завезли з Росії

Загибель дітей у Горлівці: Геращенко припускає, що міну завезли з Росії

Укрінформ
Протипіхотна міна, на якій підірвалося четверо дітей в окупованій Горлівці, могла бути завезена з Росії, оскільки в Україні подібні вибухонебезпечні пристрої були утилізовані ще в 2012 році.

Про це написала перший заступник Голови Верховної Ради, Представник України в гуманітарній підгрупі ТКГ у Мінську Ірина Геращенко у Facebook.

"Сепаратистські сайти повідомляють, що діти (у Горлівці — ред.) підірвалися на протипіхотній міні. Нагадаю: Україна доєдналася до Оттавської конвенції проти протипіхотних мін, й ще в 2012 році заборонені вибухонебезпечні пристрої були утилізовані. Зараз, після звільнення окупованих сіл і селищ, українські військові нерідко знаходили заборонені Оттавською протимінною конвенцією пристрої, які були утилізовані в нашій країні, й значить - завезені з РФ", - зазначила вона.

Читайте також: Загибель дітей у Горлівці: США вимагають від Росії вплинути на бойовиків

Геращенко розповіла, що спільно з колегами по парламенту Марією Іоновою та Оленою Кондратюк підготували запит до Нацполіції щодо внесення в реєстр розслідування злочинів цей жахливий випадок загибелі дітей, що підірвалися на міні. Також вона наголосила, що у зверненні звернули увагу правоохоронців на неприпустимий факт, що слідчий комітет РФ відкрив справу щодо факту загибелі дітей. За її словами, це порушення і українського законодавства, яке забороняє будь-які незаконні слідчі дії, й російського, яке дозволяє слідчі дії своїм компетентним органам виключно на російській території.

Крім того, перший віце-спікер пообіцяла, що загибель українських дітей від мін буде однією з проблем, які українська делегація порушуватиме на засіданні ТКГ в Мінську у вівторок.

Водночас парламентарій підкреслила, що потрібно ретельно збирати інформацію про загибель усіх цивільних українців на окупованих територіях, адже усе це є злочини РФ і їх маріонеток.

Читайте також: Від бойових дій на Донбасі цьогоріч постраждали 23 дитини — ОБСЄ

Також Геращенко додала, що варто створювати "список слєдкому РФ", усіх причетних до протизаконних слідчих дій на території суверенної України, і включати цих персонажів до санкційних списків.

Як повідомлялося, у неділю, 30 вересня в окупованій Горлівці Донецької області на міні підірвалися четверо дітей, троє з них загинули.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-