НАТО — про “Мінськ”: Слова на папері мають бути переведені у дії

НАТО — про “Мінськ”: Слова на папері мають бути переведені у дії

Укрінформ
НАТО вважає, що санкції проти Російської Федерації мають бути збережені, поки Росія контролює окуповані території на Сході та Крим.

Про це сказав у четвер на міжнародній конференції заступник помічника генерального секретаря НАТО з оборонних інвестицій, міжнародний секретар НАТО Гордон Девіс, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«НАТО засуджує те, що робить РФ, окупуючи частину території України, і НАТО підтверджує, що санкції мають бути збережені до тих пір, поки РФ контролює окуповані території на Сході та Крим»,- сказав Девіс.

Він зауважив, що НАТО підтримує Мінські угоди, «але слова на папері мають бути переведені в реальні дії». Він зазначив, що, зокрема, має бути відведена зброя та надано доступ міжнародним організаціям безпеки.

Девіс зазначив, що НАТО допомагає і надалі допомагатиме Україні в питаннях військової реформи, кібербезпеки, логістики, утилізації вибухових речовин та в інших проектах, які реалізуються в Україні. Він нагадав, що весною цього року було підписано з Україною дорожню карту, яка визначає пріоритети українського оборонно-промислового комплексу, який має бути до 2020 року переведений до стандартів НАТО для того, щоб досягти сумісності з країнами Альянсу. Він наголосив, що цей процес досить довгий, бо треба синхронізувати економіку, правові аспекти та оборонно-промисловий комплекс. Крім того, треба створити прозорість і підзвітність Міністерства оборони.

Читайте також: Росія програла Україну безповоротно — Ірина Геращенко

Водночас він зауважив, що вже багато що зроблено та робиться і результати мають бути «багатообіцяючими».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-