Росія програла Україну безповоротно — Ірина Геращенко

Росія програла Україну безповоротно — Ірина Геращенко

Укрінформ
Перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко наголошує, що Україна дистанціювалася від російського політичного життя.

Про це вона написала у Facebook.

«Ми - точно можемо прожити без РФ. Й прагнемо одного - аби Кремль відчепився від України. Росія без України - не може, бо це крах їх імперських амбіцій, це повний програш їх зовнішньої політики, це вбивство ключового міфу про «адін народ». Ми на правильному шляху, друзі. Й Україну Росія вже програла. Безповоротно», - підкреслила Геращенко.

Вона пригадала 2000 рік, коли працювала журналістом і, зокрема, висвітлювала президентські вибори в РФ та зазначила, що тоді на українському телебаченні обов'язково були сюжети про РФ, а українські журналісти знали усіх політиків, державних діячів Росії, а «політичні вибори і політичне життя в Україні йшло за московськими лекалами».

«Величезне щастя, що тепер цього немає. Ми дійсно відірвалися від запорєбріка. Й питання не лише в тому, що там вбиті всі основи демократії і немає більше парламенту і уряду, а є лише Путін і Кремль, тому немає жодного сенсу знати, хто там міністри - спікер, бо це не має жодного значення, бо всі вони призначені і в одну хвилину можуть бути зняті однією людиною», - наголосила перший віце-спікер.

Вона також висловила здивування тим, що на сесії ПАРЄ у Страсбурзі помітила, що російські журналісти знають усіх із депутатів української делегації «в обличчя, на ім'я - по батькові».

«Й кажуть, ми там енний день - головні герої їх гебельсТБ. На Росії в кої-то віки три дні поспіль транслюють український гімн. Та й взагалі гебельсТБ розповідає тільки про Україну (а що їм ще показувати, друзі, слів свого гімну вони не знають)», - додала Геращенко.

Читайте також: Страсбурзька відсіч: як Україна не дозволила програти Європу

Як повідомлялося, раніше Ірина Геращенко писала, що українська делегація у Парламентській асамблеї Ради Європи зламала хід дебатів, через які намагалися зняти санкції з Росії та повернути її до ПАРЄ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-