Держзрада Януковича: адвокат обіцяє сьогодні закінчити промову

Держзрада Януковича: адвокат обіцяє сьогодні закінчити промову

Укрінформ
Оболонський районний суд Києва продовжив розгляд по суті справи за обвинуваченням екс-президента Віктора Януковича у державній зраді.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Справу розглядає колегія суддів на чолі з головуючим суддею Владиславом Дев'ятком і суддями Костянтином Васалатієм і Максимом Тітовим.

У залі суду присутні представники сторони обвинувачення і адвокати Януковича.

На засіданні у середу продовжив свій виступ платний адвокат Януковича Олександр Горошинський, і очікується, що 10 жовтня він закінчить свій виступ у судових дебатах. Він виступає третє засідання поспіль, з 5 жовтня.

На попередньому засіданні Горошинський наголосив, що, на його думку, обвинувальний акт не відповідає вимогам закону, і попросив суд відновити судове слідство, щоб провести ряд експертиз. Суд йому відмовив.

До Горошинського промову сім засідань поспіль, з 13 вересня, зачитував інший платний адвокат Януковича - Олександр Байдик. Адвокат мав 4 жовтня закінчити свою промову, але до суду надійшли документи про його госпіталізацію. 9 жовтня Байдик повідомив, що сподівається виписатися з лікарні до кінця тижня.

Читайте також: Адвокат жаліється, що в обвинувальному акті "лише чотири речення про Януковича"

Загалом за весь процес по держзраді у Януковича кілька разів змінювалися адвокати. У свою чергу, обвинувачення у цій справі представляють постійно одні й ті самі прокурори - Максим Крим і Руслан Кравченко.

Як повідомляв Укрінформ, 13 вересня суд все ж озпочав стадію судових дебатів сторони захисту. Виступило двоє адвокатів Януковича - держадвокат Юрій Рябовол і почав свій виступ платний адвокат Олександр Байдик, які попросили суд виправдати Януковича.

Сторона обвинувачення виголосила свою промову у дебатах ще 16 серпня і попросила у суду 15 років ув'язнення для Януковича.

Уперше суд оголосив про початок стадії судових дебатів ще 19 квітня, але згодом повернувся до допиту свідків.

З 19 квітня до 16 серпня дебати були зірвані 6 разів.

Як повідомлялося, 29 червня Оболонський районний суд ухвалив рішення щодо проведення спеціального судового провадження щодо Януковича.

За даними Генпрокуратури, Януковича підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою змін меж території та державного кордону України), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-