Новий посол Бельгії приїхав в Україну

Новий посол Бельгії приїхав в Україну

Укрінформ
Надзвичайний і Повноважний Посол Бельгії в Україні Алекс Ленартс вручив копії вірчих грамот заступнику міністра закордонних справ з питань європейської інтеграції Олені Зеркаль.

Про це повідомляє прес-служба МЗС.

"Під час зустрічі співрозмовники відзначили активний політичний діалог між двома державами та сталу позитивну динаміку торговельно-економічної співпраці, показники якої у першому півріччі 2018 р. зросли на 9% проти аналогічним періодом минулого року. Водночас, констатувався значний потенціал співпраці, насамперед в інвестиційній та бізнесовій сферах, з урахуванням імплементації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС", - йдеться у повідомленні.

Було обговорено також питання енергетичної співпраці України та ЄС як заходи протидії будівництву Росією проекту Північного потоку-2. У цьому зв'язку Зеркаль висловила сподівання, що Бельгія підтримуватиме позицію України щодо формування спільної з ЄС правової позиції.

Читайте також: Посол США з питань релігії їде в Україну

Заступник міністра подякувала послу Бельгії за підтримку нашої держави у відстоюванні суверенітету та територіальної цілісності внаслідок російської агресії. Вона ознайомила співрозмовника з безпековою ситуацією на Донбасі, а також відзначила важливість подальшої взаємодії у протидії гібридним загрозам, у тому числі у сфері інформаційної безпеки.

Посол Бельгії підкреслив налаштованість його країни надавати сприяння в реалізації Україною євроінтеграційного курсу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-