Москва не очікувала від Заходу відповіді за війну в Україні - Волкер

Москва не очікувала від Заходу відповіді за війну в Україні - Волкер

Укрінформ
Політика стримання Росії країнами Заходу за допомогою санкцій була неочікуваною для Кремля.

Про це Спеціальний представник Держдепу США з питань України Курт Волкер заявив у ході дискусії, присвяченій десятій річниці російсько-грузинської війни, повідомляє Голос Америки.

"Путін очікував, що реакція заходу на його дії в Україні буде незначною. У випадку з Кримом він правий - не було значної реакції. Були певні санкції, але в них не було багато сили. Тільки коли російська окупація торкнулась східної України - Захід пішов далі і почав діяти. Змінилось і ставлення багатьох країн західної Європи стосовно Росії", - заявив Волкер.

Читайте також: Волкер: Росія навмисно продовжує конфлікт на Донбасі

На його думку, країни Заходу зрозуміли, що не можуть більше ігнорувати російську агресію і мають протидіяти їй.

"Така політика триває більше чотирьох років і, думаю, що це було неочікуваним для Росії. Санкції мали стримуючий ефект", - додає спецпредставник США.

Читайте також: Волкер — про справу Сенцова: “Зізнання” витягнуте тортурами

За словами Волкера, Росія починає розуміти, що не можна бути імперією і мати гарні стосунки з сусідами одночасно.

"Грузинський урок, який вплинув на війну в Україні: Росія відчула, що вона може це робити - використовувати військові сили на чужій території, втручатись в управління іншими країнами", - говорить Волкер.

Читайте також: Волкер: Росія та її сили блокують спостерігачів ОБСЄ на Донбасі

На його переконання, Захід має змінити цей урок для Москви.

"Якщо Росія окуповує українську територію та анексує Крим, то ми маємо говорити: "Ні, це не працює, у вас нічого не вийде успішно. Результатом будуть санкції, ізоляція з боку США та Європейського Союзу. Це вплине на російські інтереси. Ви просто не можете продовжувати цього робити". Потім, нам потрібно знайти рішення, як Росія може прийти до миру та розуміння з незалежною Україною, вирішити конфлікт", - заявляє Волкер.

Читайте також: Конгрес США оприлюднив деталі законопроекту щодо нових санкцій проти Росії

Як повідомляв Укрінформ, у середу Державний департамент США заявив, що, починаючи з 22 серпня, Сполучені Штати запроваджують санкції проти Росії через застосування нею бойової хімічної речовини "Новічок" у Солсбері, Велика Британія.

Пізніше стало відомо, що обмеження вводитимуться у два етапи, якщо Росія не припинить використання хімічної/біологічної зброї та не погодиться допустити на свої об'єкти міжнародних спостерігачів як гарантію, що ця зброя більше не використовуватиметься.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-