США відкидають ідею

США відкидають ідею "референдуму" на Донбасі - Волкер

Укрінформ
Спецпредставник США з питань України Курт Волкер заявив, що Штати не підтримують ідею проведення жодних "референдумів" на окупованому Донбасі, оскільки вони не матимуть легітимності.

Про це він заявив в інтерв'ю "112 Україна".

"Білий дім вже зробив заяву, він відхилив цю пропозицію. В умовах, коли в українського уряду немає контролю за цими територіями, люди живуть в небезпеці, не мають свободи пересування, є люди, які звідти виїхали. Ніякого референдуму не може там статися, він не матиме легітимності. Саме тому США і всі інші відкидають пропозицію будь-яких референдумів", - заявив дипломат.

Як повідомляв Укрінформ, у Державному департаменті США заявили, що не розглядають законної можливості для проведення будь-якого референдуму на окупованій українській території, допоки вона перебуває не під контролем уряду України.

Читайте також: Геращенко відповіла Путіну: Ніяких "референдумів" під дулами автоматів

Про те, що президенти обговорювали це в Гельсінкі 16 липня, написало напередодні інформагентство Bloomberg. У п’ятницю це підтвердив російський посол у Вашингтоні Анатолій Антонов.

Як зауважили в цьому зв’язку в Держдепартаменті США, Мінські угоди є процесом для розв’язання конфлікту на Донбасі, і ці угоди не включають жодної опції для "референдуму".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-