Геращенко відповіла Путіну: Ніяких

Геращенко відповіла Путіну: Ніяких "референдумів" під дулами автоматів

Укрінформ
Представник України в Тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі Ірина Геращенко виключає можливість проведення на непідконтрольних територіях Донецької і Луганської областей "референдумів".

На цьому вона наголосила, коментуючи інтерв'ю президента РФ Володимира Путіна стосовно "нових ідей щодо України", у Facebook.

"Ніяких референдумів під дулами автоматів, й розміщеними під школами й дитсадками окупованого Донецьку й Луганську російськими танками; ніяких референдумів, організованих на територіях, де 4 роки мізки громадянам промиває російська пропаганда й лайфньюси, що залякують людей "фашистами і хунтою"; ніяких референдумів, організованих маріонетками Кремля на окупованих Кремлем землях не буде", - підкреслила Геращенко.

Вона також зазначила, що українська сторона офіційно звернулася до американських партнерів з проханням надати інформацію, про які "нові ідеї щодо України", про які заявив в своєму інтерв'ю Путін, йшлося на зустрічі в Гельсінкі, й чи йшлося взагалі.

Читайте також: Яценюк: "Нові" ідеї Путіна щодо Донбасу - це переговорна пастка

За її словами, в мінських угодах не згадується проведення референдуму, а зазначається необхідність проведення місцевих, регіональних виборів, які мають проходити за українським законодавством, під егідою міжнародних організацій і після демілітарізаціі регіону, роззброєння бойовиків,

Як повідомлялося, президент Росії Володимир Путін сказав російським дипломатам, що зробив пропозицію президенту США Дональду Трампу провести референдум для того, щоб вирішити конфлікт на сході України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-